SKŁADNIKI;
5 jaj
200 g cukru
225 g mąki pszennej
100 g zmielonych migdałów
5 łyżek kremówki 36%
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
400 g malin
50 g bez
175 g masła
1. Masło rozpuszczamy po czym do rozpuszczonego masło dodajemy kremówkę oraz ekstrakt z wanilii. Wszystko mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
2. Mąkę mieszamy za zmielonymi migdałami, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
3, Jajka ubijamy z cukrem aż do uzyskania puszystej konsystencji. Następnie wlewamy ostygnięte rozpuszczone masło. (ubijamy)
4. Dodajemy wymieszaną mąkę i ponownie ubijamy aż składniki się połączą. wsypujemy połowę maliny i delikatnie mieszamy łyżką.
5. Wlewamy ciasto do formy (moja forma miała 25 x 36 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu posypujemy resztkami malin i wierzch posypujemy pokruszoną bezą.
6. Ciasto wstawiamy do piekarnika pieczemy 45 minut w temperaturze 170 stopni.
domowywypiek.cba.pl
2. Mąkę mieszamy za zmielonymi migdałami, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
3, Jajka ubijamy z cukrem aż do uzyskania puszystej konsystencji. Następnie wlewamy ostygnięte rozpuszczone masło. (ubijamy)
4. Dodajemy wymieszaną mąkę i ponownie ubijamy aż składniki się połączą. wsypujemy połowę maliny i delikatnie mieszamy łyżką.
5. Wlewamy ciasto do formy (moja forma miała 25 x 36 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu posypujemy resztkami malin i wierzch posypujemy pokruszoną bezą.
6. Ciasto wstawiamy do piekarnika pieczemy 45 minut w temperaturze 170 stopni.
domowywypiek.cba.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz