sobota, 29 listopada 2014

Pierniczki na choinkę





Pieczemy Pierniczki na choinkę z Dr.Oetker

pierniczki Dr.Oetker 350g
masło Ekstra 100 g
jajko m 1 szt.
lukier domowy tradycyjny Dr.Oetker
krem dekoracyjny biały Dr.Oetker
barwniki spożywcze
perełki Dr.Oetker (srebrne, złoty i błyszczące)


1. Mieszankę do pierniczków połączyć z masłem i jajkiem, zagnieć ciasto, dobrze je schłodź, rozwałkuj i wytnij foremkami świąteczne kształty

2. Pierniczki pieczemy przez 10 minut w 175 st. C na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Dokładnie wustudz pierniczki i udekoruj kolorowym lukrem (barwionym barwnikami spożywczymi), kremem do dekoracji i cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz