SKŁADNIKI;
4 łyżki cukru
pół szklanki mleka
8 łyżek mąki
2 jajka
4 łyżki śmietany 18%
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Witam.
Widzę ze jest duże zainteresowanie racuszkami, wiec podaje
przepis na ''Racuszki Kokosowe''.
Z przepisu wychodzi około 14-racuszków.
1. 3 łyżki wiórków kokosowych wsypać do mleka i zagotować, wystudzić.
2. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ponownie ubijać aż cukier się rozpuści. Dodać żółtka a na koniec przestudzone mleko z kokosem, proszkiem do pieczenia i mąką wszystko dokładnie wymieszać
3. Racuszki smażymy na małym ogniu. Racuszki polecam smażyć na oleju.
4. Śmietanę z resztkami kokosu osładzamy z cukrem pudrem. Tak przygotowanym sosikiem polewać racuszki.
Życzę
Smacznego..
smakowicie wyglada :)
OdpowiedzUsuń