SKŁADNIKI: 4 kg papryki ( u mnie czerwona i żółta) Zalewa : 5 szk. wody 1 szk. octu szk. cukru 2 łyżki soli Do słoika: 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy 1 liść laurowy ziele angielskie pieprz ziarnisty
1. Z umytej papryki wyjmuję gniazdo nasienne.2. Paprykę kroję na mniejsze kawałki.3. Przygotowuję zalewę: do garnka wsypuję sól, cukier i wlewam wodę. Kiedy sól i cukier się rozpuszczą dodaję ocet.4. Do słoików wkładam liście laurowe, pieprz, ząbki czosnku, gorczycę i ziele angielskie. Następnie ciasno układam paprykę.5. Kiedy słoiki są już wypełnione papryką wlewam gorącą zalewę.6. Paprykę pasteryzujemy ok 10 minut |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz