SKŁADNIKI;
-
Budyń o Smaku śmietankowym
-
- 1 Łyżeczka proszku do pieczenia
-
- 1 Szklanka CUKRU
-
5 jajek
-
- 1 Szklanka maki
-
1/2 kostki margaryny (roztopionej)
-
- 1 łyżka masła
-
-
-
- 1 łyżka bułki tartej
-
-
1. Żółtku oddziel od białek.
-
2. Białka ubij z cukrem na sztywno następnie dodaj żółtka. Wymieszaj.
-
3. Dodać mąkę przesiej z budyniem i proszkiem do pieczenia.
-
-
4. Następnie delikatnie połącz uczynić z masa jajeczną, mieszając Łyżeczka.
-
5. NA KONIEC dodajemy margarynę ( margarynę roztopioną).
-
-
6. Mase wkładamy do Formy wysmarowaną masłem ï posypaną bułka tarta.
-
7. Ciasto pieczemy w temperaturze 45-50 Minut. temperaturze 170 ° C.
-
8. Po wystudzeniu można babkę posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę.
- Smacznego :)
Budyń o Smaku śmietankowym
- 1 Łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 Szklanka CUKRU
5 jajek
- 1 Szklanka maki
1/2 kostki margaryny (roztopionej)
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka bułki tartej
- 1. Żółtku oddziel od białek.
- 2. Białka ubij z cukrem na sztywno następnie dodaj żółtka. Wymieszaj.
- 3. Dodać mąkę przesiej z budyniem i proszkiem do pieczenia.
- 4. Następnie delikatnie połącz uczynić z masa jajeczną, mieszając Łyżeczka.
- 5. NA KONIEC dodajemy margarynę ( margarynę roztopioną).
- 6. Mase wkładamy do Formy wysmarowaną masłem ï posypaną bułka tarta.
- 7. Ciasto pieczemy w temperaturze 45-50 Minut. temperaturze 170 ° C.
- 8. Po wystudzeniu można babkę posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę.
- Smacznego :)
Pyszne ciasto :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis na babkę :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!