środa, 15 października 2014

Babka budyniowa

SKŁADNIKI;










  • Budyń o Smaku śmietankowym
    • 1 Łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 Szklanka CUKRU
  • 5 jajek
    • 1 Szklanka maki
  • 1/2 kostki margaryny (roztopionej)
    • 1 łyżka masła 

        •  1 łyżka bułki tartej 
      • 1. Żółtku oddziel od białek.
      • 2. Białka ubij z cukrem na sztywno następnie  dodaj żółtka. Wymieszaj.
      • 3Dodać mąkę   przesiej z budyniem i proszkiem do pieczenia.  
        • 4. Następnie    delikatnie    połącz uczynić z masa jajeczną, mieszając Łyżeczka.   
        • 5. NA KONIEC dodajemy    margarynę    (   margarynę    roztopioną).
          • 6. Mase wkładamy do Formy wysmarowaną masłem ï posypaną bułka tarta.
          • 7. Ciasto pieczemy w temperaturze 45-50 Minut.    temperaturze 170 ° C.
          • 8. Po wystudzeniu można babkę posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę.
          • Smacznego :) 

Zapraszam na;
domowywypiek.cba.pl

    2 komentarze: