sobota, 11 października 2014

Makowiec na biszkopcie





 SKŁADNIKI;   BISZKOPT;

  • 6 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1,5 szklanki mąki
  • MASA;
  • 400 g bakalii-rodzynki
  • 2 łyżeczki bułki tartej 
  • 4 białka
      • gotowa masa makowa
      • szczypta soli
      • lukier lub biała czekolada do ozdoby
    • 1 .Masę makową mieszamy z rodzynkami, bułką tartą. Następnie łączymy z ubitą pianą z białek.
    •  2 .Blaszkę o wymiarach 25 x 40 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do blaszki masę makową i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
    • 3 . Przygotowujemy biszkopt.
      • 4 .Ciasto wylewamy na gorącą masę makową. Pieczemy ciasto jeszcze przez około 20 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy biszkopt jest upieczony.
      •  2 .Po upieczeniu odwracamy ciasto „do góry nogami”. Wierzch ciasta  można polać lukrem lub czekoladą .
  • Zapraszam na:
  • domowywypiek.cba.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz