SKŁADNIKI; BISZKOPT;
-
6 jajek
-
3/4 szklanki cukru
-
1,5 szklanki mąki pszennej
-
szczypta soli
-
1,5 szklanki mąki
-
MASA;
-
400 g bakalii-rodzynki
-
2 łyżeczki bułki tartej
-
4 białka
-
-
gotowa masa makowa
-
szczypta soli
-
lukier lub biała czekolada do ozdoby
-
1 .Masę makową mieszamy z rodzynkami, bułką tartą. Następnie łączymy z ubitą pianą z białek.
-
2 .Blaszkę o wymiarach 25 x 40 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do blaszki masę makową i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
-
3 . Przygotowujemy biszkopt.
-
-
4 .Ciasto wylewamy na gorącą masę makową. Pieczemy ciasto jeszcze przez około 20 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy biszkopt jest upieczony.
-
2 .Po upieczeniu odwracamy ciasto „do góry nogami”. Wierzch ciasta można polać lukrem lub czekoladą .
- Zapraszam na:
- domowywypiek.cba.pl
6 jajek
3/4 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki pszennej
szczypta soli
1,5 szklanki mąki
MASA;
400 g bakalii-rodzynki
2 łyżeczki bułki tartej
4 białka
- gotowa masa makowa
- szczypta soli
- lukier lub biała czekolada do ozdoby
- 1 .Masę makową mieszamy z rodzynkami, bułką tartą. Następnie łączymy z ubitą pianą z białek.
- 2 .Blaszkę o wymiarach 25 x 40 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do blaszki masę makową i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
- 3 . Przygotowujemy biszkopt.
- 4 .Ciasto wylewamy na gorącą masę makową. Pieczemy ciasto jeszcze przez około 20 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy biszkopt jest upieczony.
- 2 .Po upieczeniu odwracamy ciasto „do góry nogami”. Wierzch ciasta można polać lukrem lub czekoladą .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz