SKŁADNIKI;
1 opakowanie tortellini
150 g wędliny Coppa
100 g masła Osełka
4 łyżki świeżego rozmarynu
2-3 ząbki czosnku (utartego)
natka pietruszki
sól, pieprz
1. Tortellini gotujemy w osolonej wodzie.
2. Na suchej patelni podsmaż z obydwu stron plasterki z wędliny , aż staną się chrupiące. Usmażoną wędlinę odkładamy na papierowy ręcznik i przecieramy patelnię.
3. Rozpuść masło, kiedy zacznie się pienić, dodaj rozmaryn, posiekaną natkę i czosnek. Smaż masło z ziołami na małym ogniu około 2-3 minuty.
4. Odcedzone tortellini podawaj z chrupiącymi kawałkami Coppa, masłem rozmarynowym i natką pietruszki.
Zapraszam na;
domowywypiek.cba.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz