niedziela, 9 listopada 2014

Tortellini z masłem rozmarynowym i Coppa



SKŁADNIKI;


1 opakowanie tortellini
150 g wędliny Coppa
100 g masła Osełka
4 łyżki świeżego rozmarynu
2-3 ząbki czosnku (utartego)
natka pietruszki
sól, pieprz




1. Tortellini gotujemy w osolonej wodzie.

2. Na suchej patelni podsmaż z obydwu stron plasterki z wędliny , aż staną się chrupiące. Usmażoną wędlinę odkładamy na papierowy ręcznik i przecieramy patelnię.


3. Rozpuść masło, kiedy zacznie się pienić, dodaj rozmaryn, posiekaną natkę i czosnek. Smaż masło z ziołami na małym ogniu około 2-3 minuty.

4. Odcedzone tortellini podawaj z chrupiącymi kawałkami Coppa, masłem rozmarynowym i natką pietruszki.


Zapraszam na;
domowywypiek.cba.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz